Evenementen

  
VR 6 DEC Stilte of storm.
  Door Ewa Chojecka & Maj van der Mersch
ZAAL OPEN 19:45 uur
AANVANG 20:15 uur
Snel kaartjes kopen
ENTREE € 15,00
LEDEN € 13,50

Stilte of storm(foto: Jianni Elsenhout) In 'Stilte of storm' worden persoonlijke levens geschetst, verhalen met een erfenis uit de Tweede Wereldoorlog en hedendaagse dilemma’s. "Zo zullen we zitten tot de één de ander vraagt of zij nog koffie wil. De stilte doorbreken door alledaagse dingen te doen. Alledaagse dingen doen om te vergeten." 
 
Maj schetst de stilte die ontstond in haar familie, naar aanleiding van haar gefusilleerde overgrootvader, die in het verzet zat. De knikkerbaan, de eeuwig tikkende klok van oma en de brief aan een verdwenen geliefde.  
Afgewisseld met een stormachtige stedentrip naar het hedendaagse Parijs. 
En dan is er nog het huidige Warschau, de geboortestad van Ewa, dat 80 jaar geleden werd platgebombardeerd. 
 
"We protesteren, we schreeuwen, we gaan met 100.000 de straat op. En toch lijken we marionetten van de bedorven regering."  
 
Verhalen die verteld moeten worden, juist vandaag de dag, omdat oorlog weer voelbaar is in Europa. Stilte of Storm is een caleidoscopische kleinkunstvoorstelling die een stem geeft aan wat toen en nu aan elkaar verbind. Verwacht klassiekers, meerstemmige zang en muziek, en personages uit diverse hoeken die zich in stilte laten horen, danwel zien. 

 

Makers/spelers:  Ewa Chojecka & Maj van der Mersch
 Gastmaker/speler:  Vera Kaye
 Eindregie:  Jürgen Theuns 
 Coach/samenstelling:  Selma Susanna
 Fotografie:  Jianni Elsenhout
 Bewerking van:  Maj van der Mersch

Met dank aan: Wido van Heemstra, Maurits van der Mersch, Vera Marijt.