Film programma
  The Zone Of Interest – Glazer – VS – 2023 – 106 minuten  
  The Zone of Interest 400  
12 eng dis        

Regisseur: Glazer

Cinematografisch meesterwerk waarbij het alledaagse en het onbevattelijke op verpletterende wijze samenkomen.

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin.
De 'koningin van Auschwitz', je zou maar zo genoemd worden. Hedwig Höss, de vrouw van kampcommandant Rudolf, heeft haar persoonlijke mini-Versailles gebouwd op het stukje land vlak buiten de dikke omheining van het vernietigingskamp.

‘The Zone of Interest’ is Jonathan Glazers verfilming van het gelijknamige boek van Martin Amis, al kun je niet zeggen dat hij rechttoe rechtaan te werk is gegaan. De focus is compleet verschoven naar één gezin, en waar Amis de naam van de familie veranderde, is regisseur Glazer duidelijk over wie dit verhaal gaat: de historische commandant Rudolf Höss en de zijnen.
De roemruchte filmmaker laat zien waar de mensheid toe in staat is. Niet slechts een klein groepje misleide Duitsers. Wij allemaal.

Deze film is geen Derde Rijk-toerisme, maar een spiegel. Een ijzingwekkend-briljante film over nazi-kopstuk Rudolf Höss.
Winnaar van de Grote Juryprijs op Cannes2023.

Maandag 8 september, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend