Film programma
Het jaar is 1994 en de veertienjarige Eunhee staat onder grote druk van haar familie en school. Een leraar van haar school vertelt de klas doodleuk: "Vandaag is de eerste dag van je dood." Eunhee heeft een zus die constant met jongens in de weer is en om die reden steeds in conflict raakt met haar ouders.
Zondag 29 november, 11.00 uur en donderdag 17 december, 20.15 uur.
House of Hummingbird 450

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij echter geen schijn van kans. Zijn leven krijgt een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.
Maandag 30 november en woensdag 9 december, 20.15 uur.
Corpus Christi 450

Charles Dickens heeft nooit een echte autobiografie geschreven, maar wat er het dichtst bij in de buurt komt is 'David Copperfield'. Het is een halve eeuw geleden dat er een filmversie van in de bioscopen heeft gedraaid.
Woensdag 2 en zondag 20 december, 20.15 uur; zondag 13 december, 11.00 uur.
The Personal History of David Copperfield 450

‘Buladó’ speelt zich af op het platteland van Curaçao en vertelt het verhaal van de 11-jarige Kenza, die – sinds het overlijden van haar moeder jaren geleden – leeft met haar vader en opa. Vader is rationeel en wil dat Kenza Nederlands spreekt, terwijl opa juist spiritueel is en alleen Papiaments spreekt.
Zondag 6, maandag 14 en woensdag 23 december, 20.15 uur.
Bulado 450

Klimaatactiviste Greta Thunberg, dankzij unieke toegang tot haar leven zie je het verhaal achter de bekende nieuwsfeiten. Een indrukwekkend, intiem en buitengewoon verhaal waar volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie op een manier samenkomen, zoals je zelden zag.
Maandag 7 en woensdag 16 december, 20.15 uur.
I Am Greta 450

De makers van dit sociaal-realistische drama wierven hun jonge hoofdrolspelers op middelbare scholen en lieten hen zelf meewerken aan het script. Die werkwijze leidde tot een zeldzaam realistisch inkijkje in de levens van een groep Londense tienermeiden. Centraal staat de vijftienjarige Shola – bijgenaamd ‘Rocks’.
Donderdag 10 december, 20.15 uur.
Rocks 450

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis zit. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel.
Vrijdag 11 december, 16.00 uur.
Engel 450

Nina en Madeleine wonen tegenover elkaar in hetzelfde gebouw. Voor de buitenwereld zijn ze gewoon goede buren, maar binnen de kamers van hun appartement houden ze een liefdesrelatie verborgen en smeden ze plannen om samen hun oude dag in het buitenland door te brengen.
Zondag 13 en maandag 21 december, 20.15 uur; zondag 6 december, 11.00 uur.
Deux 450

‘The Singing Club’ is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (‘The Full Monty’) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Kristin Scott Thomas speelt de hoofdrol in dit op waarheid gebaseerde verhaal, dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen.
Zondag 20 december, 11.00 uur; zondag 27 december en maandag 4 januari, 20.15 uur.
The Singing Club 400

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen.
Zondag 27 december, 11.00 uur.
De Elfkins Een klein bakfestijn 450

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap keert Anja terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas, hun drie biologische kinderen en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk.
Maandag 28 december en woensdag 6 januari, 20.15 uur.
Hope Gap 450

Vader en zoon zijn van elkaar vervreemd. Senior is een kunstenaar die al jaren niets fatsoenlijks meer heeft afgeschilderd. Junior is werkzaam in de Londense kunstgalerie van zijn schoonouders en ligt in scheiding.
Woensdag 30 december en zondag 17 januari, 20.15 uur; zondag 10 januari, 11.00 uur.
Made in Italy 450