Jazz

Zaterdag 16 juni: Jazzconcert Hermine Deurloo, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

Een mix van sterke melodieën en spannende improvisaties met Deurloo op chromatische mondharmonica.1806HermineDeurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.
'Living Here' is het nieuwe album van mondharmonica speelster Hermine Deurloo, met een belangrijke rol voor pianist/componist Rembrandt Frerichs. De samenwerking tussen Hermine en Rembrandt speelt sinds 2013. “Ik zoek altijd naar klanken die een mooie combinatie vormen met de mondharmonica”, zegt Hermine. “Rembrandt z’n composities zijn heel melodisch. Zijn spel is transparant maar ook avontuurlijk. Dit album heeft een lyrisch karakter".

Bezetting: Hermine Deurloo - chromatische mondharmonica; Rembrandt Frerichs - piano; Jörg Brinkmann - cello; Vinsent Planjer - drums.

 

logo jazzhelden live

FPK LOGO ZWART XS