Jazz

Zaterdag 21 september: JAZZCONCERT EFRAIM TRUJILLO TRIO, aanvang 21.00 uur, entree € 12,-  9,-.

'Preacher Men', cd BLUE.

 

Reserveringen voor dit concert/evenement kunnen opgegeven worden via een email aan
jazz.tickets@artishock-soest.nl onder vermelding van de voorstelling, het aantal kaarten, naam, email adres en telefoon nummer.
U krijgt bericht als de kaarten gereserveerd zijn.

 

1909EfraimTrujillo.RvE1909 BLUE cd hoes PreacherMen“Son of a Preacher Man” was een hit van de Engelse zangeres Dusty Springfield in 1969. Opgenomen in Memphis Tennessee! Zouden Efraïm Trujillo en zijn trawanten van de Preacher Men zo aan de bandnaam gekomen zijn?
Trujillo is de muzikant die het meest tot de verbeelding spreekt van het trio Preacher Men. We kennen hem als tenorsaxofonist bij Fra Fra Sound, de Ploctones en New Cool Collective. Ook was hij te horen in een muziektheaterprogramma over de legendarische tenorsaxofonist Kid Dynamite die Surinaamse roots had. In alle muziek waarbij Trujillo betrokken was, staat de groove centraal.
Niet zo gek dus dat hij een trio gevormd heeft dat geïnspireerd lijkt door soortgelijke trio’s uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Terug naar de fameuze Hammond trio's die schitterden in de jazzclubs van Chicago en New York? Een beetje wel! Soulvolle jazz naar het voorbeeld van de legendarische Jimmy Smith op Hammondorgel! Saxofonisten als Lou Donaldson en Stanley Turrentine vonden het heerlijk om die registers van dat orgel als swingend fundament te voelen. De muziek van The Preacher Men haalt de neus niet op voor soul, funk en blues maar ook de jazzy accenten zullen niet ontbreken.
De recensies van hun tweede cd “Blue” spreken van een “Ray Charles-achtige drive”! Jazzism spreekt van “een nieuw supertrio” en we lezen dat de muziek soms doet denken aan Booker T. of onze eigen Casey and The Pressure Group met de onlangs overleden Cees Schrama achter het Hammondorgel. De meeste nummers zijn van de hand van Efraïm Trujillo. We zien nu al uit naar deze ode aan de blues, soul en funk. Laat The Preacher Men maar hun muzikale evangelie komen brengen! Wedden dat we gewillige discipelen worden bij deze onweerstaanbare muziek! Ongetwijfeld staat ons een broeierig concert te wachten waar de vonken vanaf zullen vliegen. Met Rob Mostert op Hammondorgel en Chris Strik op drums moet dat helemaal goed komen. Stil zitten is geen optie!

(foto Artishock, Ron van Ewijk).

Bezetting: Efraïm Trujillo - tenorsax; Rob Mostert - Hammond orgel; Chris Strik - drums.

 

FPK LOGO ZWART XS